Update cookies preferences

Modules

Je kan een opleiding volgen voor de e-ABS module Placement (polissen) of Claims (schades). Beide opleidingen kunnen indien gewenst aangevuld worden met informatie over Clearing (boekingen). Hierbij kan een keuze gemaakt worden tussen een opleiding op locatie óf een online opleiding.

De geplande data voor de e-ABS opleidingen Placement (polissen) en Claims (schades) staan hier vermeld.

Het is ook mogelijk om ‘incompany’ opleidingen te verzorgen. Je kan hiervoor, of voor andere vragen of wensen over de opleidingen, contact opnemen met Fiona Schröder (f.schroder@vnab.nl).

OPTIE 1 – Opleiding op locatie met praktijk oefeningen

Duur van de opleiding
1 dag per module

Tijden
10:00 uur – ca. 16.00 uur

NB de eindtijden verschillen per module én per groep/persoon. Houdt er rekening mee dat je in ieder geval tot na de lunch met de opleiding bezig bent. Indien er veel vragen zijn, is er een uitloopmogelijkheid tot 17.30 uur.

Locatie
VNAB Ontmoetingscentrum Boompjes 251, 3011 XZ Rotterdam

Voor het parkeren van jouw auto verwijzen wij je naar de volgende parkeergarages:

Parkeergarage De Boompjes
Navigatie: Terwenakker 18 (gelegen direct achter het pand) Parkeerplaatsen: 623

Parkeergarage Erasmusbrug
Navigatie: Gedempte Zalmhaven (aan het Willemsplein, 7 min. loopafstand) Parkeerplaatsen: 327

OPTIE 2 – Opleiding Online, via Teams (zonder praktijkoefeningen)

Duur van de opleiding
1/2 dag per module

Tijden
9.30 uur– ca. 12.30 uur of 13.00 – 16.00 uur
NB de eindtijden verschillen per module én per groep/persoon.

Globaal programma

Afhankelijk van de module die je volgt, ziet het programma er globaal als volgt uit:

1. Optie 1 en 2: Je krijgt eerst een korte algemene inleiding over de structuur van e-ABS en de wijze waarop gegevens worden ingevoerd en
  2. Optie 1: Vervolgens zullen aan de hand van casuïstiek alle stappen in het plaatsingsproces (module placement), schadeafhandelingsproces (module claims) of de financiële afhandeling (module clearing) worden
  3. Optie 1 (en in mindere mate bij 2): Tevens zijn er enkele oefeningen gewijd aan algemene toepassingen voor de gebruiker, waaronder instellen van het persoonlijk profiel, toegang geven tot dossiers en taken & meldingen aan collega’s.
  4. Optie 1 en 2: Tussentijds worden ook praktische tips en ‘handigheidjes’ van e-ABS
  5. Optie 1 (en in mindere mate bij 2): Indien de deelnemer bij (de inschrijving van) de opleiding heeft aangegeven lokale e-ABS beheerder te zijn, zal tot slot met de beheerders samen en/of individueel extra aandacht worden gegeven aan de specifieke beheersaspecten van e-ABS.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door hieronder op de 'Aanmelden' knop te klikken.

Doorgang van de opleiding

De opleiding kan doorgang vinden bij een minimum aantal van 4 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers en/of ziekte van de docent word je z.s.m. voor aanvang van de opleiding per mail op de hoogte gebracht van de annulering. Je wordt dan uitgenodigd om deel te nemen aan een opleiding op een andere datum.

Materiaal

Het materiaal bestaat uit hand-outs van de presentaties en een bestand met casuïstiek. De uitleg bij de casuïstiek is zoveel mogelijk op het proces geënt.

Online is over e-ABS een uitgebreide ‘handleiding’ beschikbaar op help.vnab.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van e-ABS. De beschrijvingen zijn weergegeven vanuit de functionaliteit en processen van e-ABS.

Indien u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar f.schroder@vnab.nl

Aanmelden